Blog

Op onze blog schrijven we over verhuur en huur zaken. We geven tips over verhuren en huren van spullen, diensten en producten. Iets huren? Bij verhuur.nl gelijk contact met verhuurders.30 dagen verhuur in Amsterdam

30 dagen verhuur in Amsterdam

Nog maar 30 dagen huren

Amsterdammers mogen hun eigen woning nog maar 30 dagen verhuren via bekende platforms als booking.com en Airbnb. Ook voor minder bekende woning verhuur platforms en tussenpartijeen gaat de 30 dagen regelk op. Amsterdam gaat in navolging van Amstelveen nu ook de 60 dagen verkorten naar 30. Het idee is dat je op deze manier wel je huis kunt verhuren als je bijvoorbeeld op vakantie bent, maar je kunt er niet meer een verdienmodel van maken. 

Uitspraak van de rechter voor verhuur

Vorig jaar werd de maximale verhuur van 60 dagen per jaar ingevoerd. Maar de rechter heeft geoordeeld. Ook bij incidentele verhuur aan toeristen in een bewoonde woning sprake is van woningonttrekking. Daarbij is overwogen dat een woning wordt onttrokken zodra sprake is van ander gebruik dan permanente bewoning. Tijdens de verhuur kan de woning namelijk niet voor bewoning worden gebruikt. Hieruit volgt dat de gemeente in de huisvestingsverordening een kortere termijn dan 6o dagen zou kunnen opnemen.” De stad gaat in overleg met verhuurplatforms als Airbnb en Booking.com om afspraken hieromtrent over te maken.

Minder verhuur negatief voor de stad volgens Airbnb

Airbnb becijferde dat het terugschroeven van het maximaal aantal dagen voor ’Amsterdamse gezinnen, ondernemingen en buurten’ een negatieve impact heeft. „Voorstellen om de daglimiet voor vakantieverhuur te verlagen van zestig naar dertig dagen kunnen de Amsterdamse economie tot €43 miljoen kosten. De vakantieverhuur door particulieren heeft een grote vlucht genomen via online platforms als Airbnb. Volgens de gemeente is het aantal woningen dat op deze manier wordt verhuurd gestegen van circa 4500 in 2013 tot 22.000 vorig jaar. In woonwijken geeft dit soort verhuur overlast.


Vind ons op
Facebook


verhuur.nl
© 2018 | Alle rechten voorbehouden

Verhuur specialisten
Klantenservice
050 210 28 27
info@verhuur.nl


Wildcard SSL
Home | Blog | Contact | Voorwaarden en Privacy verklaring | Disclamer | Over ons Top