Blog

Op onze blog schrijven we over verhuur en huur zaken. We geven tips over verhuren en huren van spullen, diensten en producten. Iets huren? Bij verhuur.nl gelijk contact met verhuurders.Verhuur Rotterdam groeit

Verhuur Rotterdam groeit

De stroom toeristen naar Rotterdam blijft groeien geeft stadspromotor Rotterdam Partners aan. Ook uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt de groei in zakelijke toeristen en bezoekers. In 2017 steeg het aantal hotelgasten naar 1,1 miljoen.

Er kunnen, onder voorwaarden, nog veel meer toeristen bij, zegt wethouder Maarten Struijvenberg van economische zaken

Veel verhuur via bemiddelaar 

Er  blijken op circa dertienhonderd Rotterdamse adressen een kamer te huur via Airbnb. Gemiddeld verhuren deze verhuurders hun huis 34 nachten per jaar en dat levert ze tussen de 1800 en 2500 euro op. In totaal verdiende alle verhuur in Rotterdam samen circa 7 miljoen euro. Wethouder Maarten Struijvenberg van economische zaken gaf aan dat er nog meer toeristen bij kunnen. Wel onder voorwaarden.

Huren in Rotterdam

Airbnb is al langer in gesprek met een aantal Nederlandse gemeenten. Airbnb steekt hierbij in op de gedachte achter de deeleconomie. Toch wil de gemeente Rotterdam de verhuur van kamers via bemiddel websites als Airbnb en Wimdu aan banden leggen. In Amsterdam ging de maximale verhuur al naar 30 dagen. In Rotterdam gaat deze naar maximaal zestig dagen per jaar. Tevens mogen niet meer dan aan maximaal zes mensen tegelijk worden verhuurd. Woningen van corporaties mogen niet verhuurd worden in Rotterdam. Ook wil de gemeente de bedrijfsmatige verhuur van panden via Airbnb tegengaan. Er komt echter geen meldplicht voor verhuurders. Het college vindt een meldplicht niet nodig omdat er anders dan in Amsterdam nauwelijks sprake is van problematiek. Volgende maand komt een definitief besluit.

 

Airbnb laat in een reactie weten dat het bedrijf de "duidelijke regels"van de gemeente "verwelkomt". Het bedrijf stelt opvallend genoeg "blij" te zijn "dat Rotterdam deze stap neemt om proportionele en innovatieve regels te maken voor vakantieverhuur".


Vind ons op
Facebook


verhuur.nl
© 2019 | Alle rechten voorbehouden

Verhuur specialisten
Klantenservice
050 210 28 27
info@verhuur.nl


Wildcard SSL
Home | Blog | Contact | Voorwaarden en Privacy verklaring | Disclamer | Over ons Top