Blog

Op onze blog schrijven we over verhuur en huur zaken. We geven tips over verhuren en huren van spullen, diensten en producten. Iets huren? Bij verhuur.nl gelijk contact met verhuurders.Multiplay springkussen huren gevaarlijk

Multiplay springkussen huren gevaarlijk

Multiplay springkussen huren. Uitleg omtrent discussie inclusief tips.

Er is een landelijke toename van ongelukken met opblaasbare speeltoestellen. Ter vergelijking van RTL; zo'n 2200 mensen op de eerste hulp na een val van een luchtkussen. Tien jaar geleden waren dit er nog 1400.

Invloed verhuur.nl

De verhuurders aangesloten bij verhuur.nl doen er alles aan om zo veilig mogelijk springkussens te verhuren. Uit cijfers en onderzoek van RTL nieuws blijkt nu dat landelijk het aantal ongelukken met luchtkussens is toegenomen. In dit nieuwsbericht een uitleg en maatregels om ongelukken te voorkomen.

Multiplay-springkussens huren

Multiplay-springkussens zijn springkussens met extra elementen of ‘’attracties’’ zoals, een ballenbak, opblaasbare palen en bruggetjes en een tunnel en/of een glijbaan element in het luchtkussen. Het is één van de populairste springkussens in de verhuur van dit moment. Er wordt met name ook gewezen op springkussens die dit bruggetje hebben. Die extra elementen maken het gevaarlijk geven experts aan naar RTL Nieuws. Multiplay-springkussens zijn in verschillende thema’s te huur. Zo kun je bijvoorbeeld een krokodil- leeuw, olifant- giraffe- of bijvoorbeeld als brandweerkussen huren.

Discussie rond veiligheid en inzet springkussens

Er is veel discussie ontstaan in het huren en verhuur van de zogenoemde multiplay-kussens. Er wordt aangegeven dat de springkussens helemaal niet zo gevaarlijk zijn. Het gaat meer om toezicht, en hoe het kussen aangeboden wordt. Volgens hulpverleners is het goed dat er aan de minimale eisen wordt voldaan, maar zijn extra veiligheidsmaatregelen zeker noodzakelijk.

Veiligheid gaat boven alles.

Om deze reden heeft verhuur.nl preventief deze kussens eerst uit het assortiment gehaald van waarna het doorverwijst. Ook verschillende verhuurbedrijven hebben dit springkussen met verhoogd risico preventief uit het verhuur assortiment gehaald. Maar er zijn daarnaast landelijk ook nog een groot aantal verhuurders die de luchtkussens op eigen website wel aanbieden.

De discussie/ oorzaak ontstaat o.a. op het punt van:

  • Verantwoordelijkheid: De verhuurders benadrukken dat kinderen op springkussens in het oog gehouden moeten worden.
  • Keuringscertificaat: De verhuurder en vertrouwt op het certificaat van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De luchtkussens zijn getest en goedgekeurd.
  • Harde ondergrond: Luchtkussens worden steeds vaker op straat/ harde ondergrond geplaatst, in plaats van op het gras.

Tips bij het huren van springkussens

Verhuur.nl geeft een aantal tips bij het huren van springkussens:Ter waarschuwingen en voorkoming van ongelukken. De gevaren van springkussens: hier moet je op letten

Kun je erop klimmen?

Is het kussen te beklimmen door kinderen? Soms zitten er hoge en lage onderdelen in een springkussen. Vraag is dan of deze te beklimmen zijn.

Toezicht, Is er toezicht?

De huurder of verhuurder dient te zorgen voor continue toezicht. Op deze wijze kan men letten op het aantal kinderen in aantallen op het springkussen en speelgedrag.

Let op aantallen en samenstelling.

Veel mensen tegelijk op het kussen en de samenstelling van mensen. Als er zwaardere en/of oudere en lichtere/ jongere kinderen samen spelen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. De lichtere kinderen kunnen gelanceerd worden en buiten het springkussen terecht komen op harde ondergrond. Of ze kunnen via lagere onderdelen ip de buiten muren klimmen. Toezicht is daarom noodzakelijk.

Liggen er matten?

Wanneer je een springkussen huurt is het handig om te letten op de ondergrond. Stel je huurt een springkussen voor kinderen in een winkel centra, waar het springkussen geplaatst word op tegels/harde ondergrond. Dan is het goed om er matten bij te huren. Ook wanneer het springkussen op gras staat is het altijd veilig om matten te huren.

Is het springkussen verankerd?

De verankering van een luchtkussen is een stuk veiliger. Op een professioneel grotere springkussen zitten vaak verankering ringen. Veranker deze dan ook. In Emmen ging het laatst goed mis. Een ongeluk vanwege dat het luchtkussen los stond. Bij zeer hevige wind is een springkussen speelbal van de wind

Is de verankering deugdelijk?

Elk beveiligingsoog moet deugdelijk worden vastgezet aan de grond. Deugdelijk betekend dat het de horizontale kracht van circa 160 KG aan moet kunnen.

 

Note:Dit artikel is tot stand gekomen met verschillende verhuurders van springkussens. Mist u een tip of heeft u aanvullingen? Laat het ons vooral weten. De fabrikant en de toezichthouder Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn op de hoogte van het feit dat de springkussens voor schedelbasisfracturen bij kinderen hebben gezorgd, schrijft RTL Nieuws, na onderzoek.


Vind ons op
Facebook


verhuur.nl
© 2023 | Alle rechten voorbehouden

Verhuur specialisten
Klantenservice
050 210 28 27
info@verhuur.nl


Wildcard SSL
Home | Blog | Contact | Voorwaarden en Privacy verklaring | Disclamer | Over ons Top