Blog

Op onze blog schrijven we over verhuur en huur zaken. We geven tips over verhuren en huren van spullen, diensten en producten. Iets huren? Bij verhuur.nl gelijk contact met verhuurders.De route van Sinterklaas

De route van Sinterklaas

Sinterklaas intocht route in Zaanstad

Je komt op 17 november natuurlijk vooral naar Zaandijk om de enige echte Sinterklaas te zien. Circa 30.000 man komen kijken hoe Pakjesboot 12 meert af aan de Lagedijk 234 in Zaandijk. Een prachtig plaatsje binnen de gemeente Zaanstad. Daarna trekt Sinterklaas met zijn gevolg via de Lagedijk en de Julianabrug naar de wereldberoemde Zaanse Schans. De Pakjesboot 12 vaart eerst langs de Zaanse Schans, dan voor de brug langs en langs Zaandijk richting het terrein van AAK. Daar gaat hij aan wal en loopt hij via de Lagedijk over de brug naar de Zaanse Schans. De route van Sinterklaas in Zaandijk Burgemeester Jan Hamming in het persbericht van Zaanstad: “De Zaanse Schans met zijn historische molens, ambachtelijke werkplaatsen en typisch Zaanse houten huizen laat jaarlijks miljoenen bezoekers kennismaken met de Zaanse geschiedenis. We zijn ongelooflijk blij dat Sinterklaas dit oer-Hollandse decor aan de Zaan nu heeft uitgekozen voor de landelijke intocht.”

Bekijk hier de Route van Sinterklaas in Zaandijk

De route van Sinterklaas in Amsterdam

In Amsterdam is het ook weer zo ver! Nog vier nachten slapen en dan komt hij daar ook aan op de Amstel. Dan is de Sinterklaas Intocht in Amsterdam. Vaar mee in een bootje of juich langs de Amstel naar Sint en de Pieten op de stoomboot en honderden bootjes daaromheen. Verhuur.nl mocht weer vele podia verhuren, en we zagen een ware stormloop op onze pieten pakken huren in Nederland.

Bekijk hier de route van sinterklaas in Amsterdam

De intocht van de Sint en zijn pietjes is door Stichting Sinterklaas georganiseerd. Op de Amstel bij het Mercure Hotel komt de Sint de stad binnenvaren, meldt de gemeente Amsterdam. Door de tomenloze inzet van meer dan duizend vrijwilligers en de inzet en steun van bedrijven en overheid is de intocht van de Sint in Amsterdam ieder jaar weer een fantastisch feest. Wat is er nou leuker dan de verrassing van de gezichten van kinderen af te lezen op het moment dat Sinterklaas op zijn stoomboot met de pieten, aankomt?

Verslag door Sinterklaasjournaal

De goedheiligman en zijn kornuiten arriveren zondagochtend weer in de stad. Ook in het Sinterklaasjournaal is het allemaal te volgen hoe de Sint ook zijn intree gaat doen in Zaandam. Irene Moors geeft aan in het Sinterklaasjournaal dat de boot van Sinterklaas eindelijk is vertrokken, maar worden de pieten aan boord wat nerveus van een grote mysterieuze doos die de goedheiligman heeft meegenomen..

Weerbericht tijdens intocht Sinterklaas

Ook in Amsterdam gaan ze het eerste stuk zullen ze per boot afleggen, daarna gaat de Sint te paard verder door de binnenstad. Het weer lijkt ook allemaal goed. Het wordt namelijk prachtig weer met veel zon en een enkel vriendelijk stapelwolkje, meldt Weeronline. Wel moet Sinterklaas mogelijk rekening houden met slecht zicht op zijn schip. Regionaal kan de dag namelijk mistig starten. Gelukkig trekt het ochtendgrijs waarschijnlijk snel op en komt de zon tevoorschijn. Het kwik loopt op tot 9 graden, maar door de wind komt de gevoelstemperatuur uit rond 5 graden.


Vind ons op
Facebook


verhuur.nl
© 2024 | Alle rechten voorbehouden

Verhuur specialisten
Klantenservice
050 210 28 27
info@verhuur.nl


Wildcard SSL
Home | Blog | Contact | Voorwaarden en Privacy verklaring | Disclamer | Over ons Top