Blog

Op onze blog schrijven we over verhuur en huur zaken. We geven tips over verhuren en huren van spullen, diensten en producten. Iets huren? Bij verhuur.nl gelijk contact met verhuurders.Huren bij IKEA - Eerste stap in verhuurmarkt

Huren bij IKEA - Eerste stap in verhuurmarkt

 

IKEA gaat meubels verhuren, van stoelen tot keukens, maakte ceo Torbjorn Loof bekend in de Financial Times.

Deze maand is een pilot afgetrapt met de verhuur van kantoormeubilair. Het eerste land waarin deze pilot actief is: Zwitserland. Ikea begint daar met huur-constructies voor kantoormeubelen, maar wil later ook andere producten gaan verhuren. In eerste instantie gaat het om kantoormeubelen en -stoelen, daarna zijn keukens waarschijnlijk aan de beurt.

Huren is de groeimarkt

IKEA won de Retail Sustainability Award 2017-2018. Volgens Alberic Pater, Country Sustainability Manager IKEA Nederland, vinden jongeren het belangrijk om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. ‘Huren in plaats van kopen is daar een goed voorbeeld van’ Het experiment is wereldwijd de eerste in zijn soort, kondigt directeur Lööf aan. "Zie het huren van een keuken gewoon als andere manier van het financieren ervan", aldus de ceo.

Ruim een jaar geleden overleed Ikea-oprichter Ingvar Kamprad (1926-2018). Vlak voor zijn dood gaf hij zijn managers nog een opdracht mee. Bedenk een plan: wat is Ikea over honderd jaar? Zou deze pilot hier een uitvoering van zijn? Menig meubel verhuurder en projectinrichters reageren nog sceptisch op de verhuur. Deze verhuurbedrijven geven aan dat vooral de kwaliteit en duurzaamheid van IKEA spullen wel eens voor problemen zou kunnen zorgen in de toekomst. Een Ander punt die genoemd wordt is het pakket wat IKEA aanbied. Is deze toereikend in bijvoorbeeld de verhuur naar Expats. (Deze willen graag een totaal pakket, Huur van het huis, Stoffering en inrichting en bijv. Internet en TV)

Nederland als proeftuin voor verhuur

Topvrouw Malin Nordin van IKEA gaf het in de loop van 2018 al aan. Dat Ikea-meubels in de toekomst ook zijn te huren of te leasen. We willen ermee experimenteren in grote steden als Londen en Tokyo in Japan. Dat zijn steden waar mensen vaak niet lang op één plek wonen, terwijl hun Ikea-meubels er nu nog niet op zijn gebouwd vaak mee te verhuizen.In Nederland wordt er komende tijd ook  volop geëxperimenteerd met de verhuur van meubels. Een van de opties: het leasen van en keuken of het huren van boxspring bedden en matrassen.  

,,Je zou kunnen zeggen dat leasing een andere manier is om bijvoorbeeld een keuken te financieren”, aldus Lööf.

In Nederland loopt er sinds december een proef in Amsterdam. In dit huurpakket verhuurt Ikea meubels aan jongeren in een wooncomplex. Voor circa 25 euro per maand heb je onder meer een kast, bedbodem, tafel en stoel. Een keer per jaar komt er een interieur-ontwerper langs om te kijken ‘of jij nog blij bent met de huidige inrichting’.

Het zit allemaal nog in de testfase, zegt woordvoerder Iris Midavaine van Ikea Nederland. ‘We gaan ook experimenteren met de verhuur van onder meer box springs, zodat je niet in een keer het aanschafbedrag kwijt bent. Of dat huurkoop is? Dat is nog niet bekend.’


Vind ons op
Facebook


verhuur.nl
© 2020 | Alle rechten voorbehouden

Verhuur specialisten
Klantenservice
050 210 28 27
info@verhuur.nl


Wildcard SSL
Home | Blog | Contact | Voorwaarden en Privacy verklaring | Disclamer | Over ons Top